2010-09-24 21:59:50• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Kezdik a járványkórház felújítását

A megyei önkormányzat kiadta az ingatlan felújításával megbízott cégeknek a szatmárnémeti járványkórház munkálatait. Amint arról már beszámoltunk, Cseke Attila egészségügyi miniszter néhány hónappal ezelőtti látogatásakor ígért pénzt a 150 éves, műemléknek nyilvánított, jelenleg igen rossz állapotban lévő ragálykórház restaurálásra. Csehi Árpád megyei tanácselnök szerint a pénz egy része már megérkezett, így el lehet kezdeni a munkát. A kivitelezéssel két szatmárnémeti céget bíztak meg, a Dominium Kft.-t illetve az Euras Kft.-t, a tervezést pedig az Arhi Dinamic Kft. végezte.

Nem tolongtak a fiatalok az állásokért

Szatmárnémetiben alig pár száz végzős fiatal vett részt tegnap reggel 8.30-tól a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) szervezésében megrendezett állásbörzén.

Beiktatták az új esperest

A szatmárnémeti református Láncos-templomban, a nagytiszteletű egyházmegyei közgyűlés keretén belül sor került az augusztus végén egyházmegyei közgyűlésén megválasztott egyházmegyei tisztségviselők beiktatására.

Az ünnepi istentiszteleten a szatmári református egyházmegye meghívására Bartha Gyula, a magyarországi szatmári református egyházmegye esperese hirdetett igét. Az egyházmegyei tisztségeket betöltők eskütétele után a leköszönő esperes, Sipos Miklós és az immár beiktatott esperes Kovács Sándor is köszöntőt mondott.

Ünnepelt a szatmári Caritas

Zsúfolásig telt tegnap délelőtt a Székesegyház, ahol a Szatmári Caritas Szervezet fennállásának húszéves évfordulóját ünnepelte. A rendezvényen a megye egyházi képviselőinek beszédei mellett kórusok (római katolikus és ortodox) éneke tetette hangulatosabbá az ünnepséget, köszönetként és ösztönzésként pedig a szervezet aktív tagjai díszoklevélben részesültek.

Makett kiállítás nyílt Tasnádon

Csütörtökön különleges tárlat nyílt a Tasnádi Városi Múzeumban. A Szatmár Megyei Tanács, a Tasnádi Városi Tanács és a Tasnádi Városi Múzeum támogatásával és szervezésében az érdeklődök ezúttal makett kiállításon vehettek részt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: